Bouw van een nieuw dagverblijf in de provincie Calthawng, Myanmar

Chin State is de armste provincie in Myanmar. Veel leerlingen verlaten hier de school op jonge leeftijd om te helpen in de velden of om illegaal te werken in Thailand of Maleisië. De bouw van een nieuw pension zal het mogelijk maken voor de jongeren in Calthawng, om college bij te kunnen.

Doneer Nu

Project funded

See all projects

Sinds 2017 is er een door de staat gerund college in Calthawng, de enige in het gebied. Leerlingen die in het land wonen, hebben dus een basis in Calthhawng nodig als ze willen studeren voor het lokale vergelijkbaar A-niveaus (van belang voor de toelattingsexamen in Myanmar). Velen moeten fulltime hier verblijven omdat hun ouders meestal van maandag tot zaterdag op het veld werken.

De economische moeilijkheden in Chin State verzwakken het onderwijsaanbod in Myanmar. Kinderen leren op de verkeerde wijze, leren  lange teksten uit het hoofd zonder te begrijpen wat ze bedoelen. In 2019 was het slagingspercentage in Chin State minder dan 20%, vergeleken met een nationaal gemiddelde van 31% wat al bijzonder laag is.

Calthawng, Myanmar (Burma)

Father Joseph

Om  hun onderwijsvooruitzichten te verbeteren,verhuizen jonge mensen naar onze huizen.  Daar profiteren ze van de steun van een onderwijsassistent die kan helpen met huiswerk, en van aanvullende cursussen die bedoeld zijn om hiaten in hun kennis op te vullen.

Vader Joseph Aung Lwin runt daar een pension. In 2020 nam hij  30 jongeren op. Helaas is het gebouw oud en vervallen,  en  ontbreekt het aan voldoende sanitaire voorzieningen of een  adequate  elektriciteitsvoorziening.

Pater Joseph wil deze problemen oplossen  door:

  • Een nieuw pension te bouwen
  • Voorzien van vier WC’s, twee badkamers en nieuwe  zonnepanelen

Onder de begunstigden van dit project zijn de kinderen van Calthawng, voor wie de meeste van hun ouders van maandag tot zaterdag op het veld werken en de kinderen alleen thuis laten; en, aan de andere kant, kinderen uit naburige dorpen die doordeweeks bij de opvang zullen komen om calthawng high school bij te wonen.

Pater Joseph schat dat er elk jaar minimaal 30 kinderen zullen zijn die baat zullen hebben bij de opvang en de voorzieningen.

Pater Joseph is al bekend bij Children of the Mekong; hij heeft al het voortouw genomen bij een soortgelijk project in een ander dorp in de regio.

Myanmar Calthawng pupils

Calthawng, Myanmar

Het interieur van het enige klaslokaal.

Boarding House

Het huidige pension

Calthawng, Myanmar

Het interieur van het enige klaslokaal.