Help de Montessori kinderopvang in Myanmar

Help 275 kleuters aan kinderdagopvang in 5 Montessori kinderdagverblijven.

Project funded

See all projects

DE MONTESSORI KLEUTERSCHOLEN WORDEN SINDS 2019 BEHEERD DOOR DE ZUSTERS VAN DE GOEDE HERDER

Sinds 2019 ondersteunt Children of the Mekong de Zusters van de Goede Herder in de exploitatie van 5 kleuterscholen voor kinderen van 2-5 jaar in de regio’s Dala, Magyikwin, Tachelek, Khonmon en Hopin. Het gaat om 275 kinderen.

De kleuterscholen voldoen aan een drievoudig doel. Ten eerste wordt er overdag voor de jonge kinderen gezorgd, zodat hun ouders kunnen gaan werken. Ten tweede worden de kinderen voorbereidt op de lagere school. Te beginnen door hen de algemene sociale vaardigheden en de basis van de schoolvaardigheden aan te leren. Kleuterscholen op basis van de Montessorimethode bieden deze jonge kinderen een uitstekende basis voor hun ontwikkeling ter voorbereiding op de lagere school. En tot slot garanderen deze scholen de kinderen iedere dag een complete en evenwichtige maaltijd.

smiley children in montessori kindergartens Myanmar

  • De kleuterscholen opgericht door de Goede Herder Zusters worden altijd geleid door gekwalificeerde leraren die hiervoor worden betaald.
  • De jonge kinderen profiteren van de Montessorimethode, die initiatief, verbeelding en reflectie stimuleert en hen voorbereidt om met vertrouwen naar de basisschool te gaan. Deze methode compenseert perfect de tekortkomingen van het Birmese onderwijssysteem, dat gebaseerd is op herhaling en niet op zoek is naar het begrip van de leerling.
  • De kinderen passen zich sneller aan en hebben de basis meegekregen van het gemeenschapsleven en het tijdig leren, dat nodig is om naar de lagere school te gaan; ze leren daardoor veel gemakkelijker.
  • Kinderen worden verzorgd en worden niet alleen achtergelaten terwijl hun ouders werken.
De Zusters van de Goede Herder Myanmar

De Zusters van de Goede Herder zijn al tientallen jaren aanwezig in Myanmar. Ze zetten zich in voor het onderwijs van kinderen in arme dorpen. Dankzij hun dynamiek en hun sterke betrokkenheid bij de lokale bevolking hebben honderden kinderen toegang tot school en zetten ze hun studie voort.

Hun ervaring leerde hun dat in Myanmar, als gevolg van de precaire situatie van gezinnen, ouders met weinig of geen onderwijs geen belang hechten aan de scholing van jonge kinderen. Dit is de reden waarom ze kleuterscholen in dorpen hebben geopend om jonge kinderen vertrouwd te maken met de schoolomgeving. Deze zusters definiëren zichzelf als maatschappelijk werkers en hebben zich in het bijzonder gewijd aan de armste van het land.

Buiten scholing, ontvangen de kinderen in een veilige omgeving iedere dag een uitgebalanceerde maaltijd

De kleuterscholen in Magyikwin, Dala, Tachelek, Khonmon en Hopin brengen 80, 60, 45, 30 en 60 kinderen respectievelijk elk jaar, ongeacht etniciteit, ras of religie onder.

De meerjarige belangstelling van de zusters voor deze kleuterscholen wordt verklaard door hun bezorgdheid voor deze noodzakelijke stap in de ontwikkeling van jonge kinderen. Zodat ze hun voorbereiding voor de lagere school niet missen.

Op de kleuterschool leren de kinderen de basisprincipes van het gemeenschappelijke samenleven en die van het onderwijs.

Zonder deze plek konden deze kinderen overdag door de straten dwalen omdat hun ouders het zich niet kunnen veroorloven om ze naar een betaalde kleuterschool te sturen. Scholing is duur vanwege de middelen en belastingen die opgelegd worden aan openbare scholen. Ook al wordt verondersteld dat onderwijs gratis dient te zijn.

Kinderen lijden aan ondervoeding in deze dorpen. De zusters streven er ook naar om deze kinderen ten minste één evenwichtige maaltijd per dag te bezorgen.

 

Doneer nu